DFfR

Velkommen til Århus Fjerkræklub

Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl


Du er velkommen i Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, uanset hvilken slags fjerkræ du interesserer dig for, og uanset om du er nybegynder eller erfaren fjerkræmand/-kvinde. Siden foreningen blev stiftet i 1878, har været samlingspunkt for både unge og gamle med fjerkræ som hobby. Som medlem modtager du hver måned foreningens blad Racefjerkræ, og du kan deltage i klubmøder, lokale og landsdækkende udstillinger samt besøg hos andre medlemmer.


Bliv medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl


Hvis du er den glade ejer af racefjerkræ, er du med til at holde et stykke kulturhistorie levende og bevare uerstattelige arveegenskaber for eftertiden. De fleste af de racer som medlemmerne af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl har som hobby, har tidligere haft erhvervsmæssig betydning i landbruget i Danmark og andre lande. Men i takt med udviklingen af det morderne landbrug er de gamle racer taget ud af professionel brug til fordel for nyere og mere produktive racer. Derfor har hobbyavlernes indsata en afgørende betydning for at de gamle racer forsat kan eksistere i bedste velgående. Udover den kulturhistoriske betydning kan bevarelsen af de gamle racer også have uvurderlige konkrete og praktiske fordele. Ofte har de gamle fjerkræracer nemlig arvelige egenskaber der gør dem særligt sunde og modstandsdygtige overfor sygdomme. Egenskaber som let går tabt i udviklingen af nye og mere effektive moderne racer. De gamle fjerkræracer kan altså betragtes som reservater for sunde egenskaber der en dag kan blive brug for igen.


Et medlemskab af DFfR koster kr. 450,- årligt. For dette kontingent får du blandt andet 12 numre af bladet 'Racefjerkræ' årligt som hver er på 24-32 sider og i farver.


Støt en god sag, bliv medlem af DFfR


Ring på telefon 97 40 58 44 (man-ons 10.00-15.00, tors 10.00-17.00) eller send en mail til dffr@racefjerkrae.dk


Se også www.racefjerkrae.dk